Vardagsrum

Hur lyckas man egentligen med sitt vardagsrum? Det är inte alltid helt lätt att få till det perfekta vardagsrummet, men vi hoppas att våra tips ska ge dig lite hjälp på vägen till ditt perfekta vardagsrum.

Läs Mer

Vilken inredningsstil?

Börja med att fråga dig själv vilken inredningsstil du vill ha i ditt vardagsrum. Tänk efter innan du börjar köpa på dig möbler och dylikt. Leta gärna inspiration från andra ställen, som exempelvis kompisen, föräldrarna eller inredningsmagasinet. Undvik att köpa alla möbler från samma ställe, det blir ofta opersonligt. Du får självklart inreda precis som du vill, men vårt tips är att blanda gammalt med nytt för att skapa en personlig och mysig atmosfär.

Yta där man kan umgås

Om du frågar oss så är det absolut viktigaste i ett vardagsrum att man har ett utrymme där man kan umgås, gärna så många som möjligt. Det är ingen idé att ha ett finrum där ingen vågar vara, utan inred vardagsrummet på ett sätt så man kan umgås där med gott samvete. Kanske ska du investera i en stor soffgrupp, där många får sittplats.

Inred med detaljer

Sätt en personlig prägel på ditt hem och inred med små detaljer som gör skillnad. Du kan exempelvis ha en tavelvägg, antingen med posters eller med bilder på dig själv och personer i din omgivning, eller så kan du ha mer stilfulla inredningsdetaljer, som exempelvis lite lyxigare designprodukter. Vi kan särskilt rekommendera produkter från märket LOB Design, som gör riktigt fina grejer som aldrig går ur mode. Här på Fyndiq hittar du produkter från LOB. Vi rekommenderar även märket Ponpon som har massvis med tidlösa designprodukter. Du kan shoppa snygga detaljer från Ponpon här , som vi lovar kommer ge ditt hem ett rejält lyft.

Färger

Vi rekommenderar att ha en neutral basfärg på väggarna, som till exempel vit eller grå. Sedan kan du ha färggranna detaljer istället. Du kan exempelvis ha färg på gardiner, mattor etc. Det kommer ge en härlig mix av ljust, mörkt och färgstarkt. Dessutom är det enkelt att byta ut färgen när du har tröttnat, värre är det om du ska måla om väggarna varje gång du tröttnar på färgen.

Välj matta med omsorg

Enligt oss är det nästintill obligatoriskt att ha en matta i vardagsrummet. Det man bör tänka på är att köpa en matta som är tillräckligt stor. Tanken med mattan är att den ska rama in hela din möbelgrupp i förhållande till resterande delar av rummet. Om mattan är för liten får det ofta motsatt effekt till vad du vill ha ut av din matta. Du bör sträva efter att ha en matta som ligger ca 20 cm in under soffan och att den ska vara lika bred som soffan, för då kommer du få en sammanhängande känsla i hela rummet.