Sovrum

Hur får man till den där lyxiga hotellkänslan i sovrummet, och hur får man sovrummet att kännas mer städat utan att behöva lägga ner alltför mycket tid? Blir man verkligen lyckligare av att bädda sängen?

Läs vidare så hjälper vi dig att reda ut alla oklarheter.

Läs Mer

Bädda sängen varje morgon och bli lyckligare

Vi tänkte börja med att ge vårt absolut billigaste men kanske framförallt enklaste tips på hur du skapar ett mysigare sovrum, och det är inte svårare än att bädda sängen. Vi rekommenderar dig att ha en tumregel att bädda sängen varje morgon innan du går hemifrån, för då kommer du komma hem till ett hem som känns mer städat. Dessutom är det mycket skönare att gå och lägga sig i en bäddad säng. Så vårt tips är att börja bädda sängen redan imorgon, det kommer påverka dig mer än du tror, och det sägs faktiskt att de som bäddar på morgonen är lyckligare människor. Du kan läsa mer om detta här.

Glöm inte gardiner

Idag är det modernt att inte ha gardiner, men vi vill se förbi denna modetrend och tänker ändå tipsa dig om att ha gardiner i sovrummet. Det kommer ge en mysigare atmosfär och med rätt gardiner kommer hela ditt sovrum få ett lyft. Tänk bara på att välja dina gardiner med omsorg, och det är vissa misstag du bör försöka undvika. Ta gärna med dig dessa tips i bakhuvudet när du ska sätta upp gardiner i sovrummet:

  • Ha rätt mått på gardinerna. Se till att mäta ordentligt innan du säter upp dem.
  • Sätt inte gardinerna för lågt, ju längre upp du sätter gardinerna, desto mer rymd kommer rummet få.
  • Det är viktigt att stryka gardinerna innan du hänger upp dem, för vi lovar, de kommer inte ”hänga till sig med tiden”.

Våra absoluta favoritgardiner är de man fäster i taket. De kommer ge ditt sovrum den där lyxiga hotellkänslan och dessutom är det riktigt snyggt.

Sänggavel

Investera i en sänggavel, och vi lovar att du inte kommer ångra dig. Det kommer göra att ditt rum blir stilrent, men även mer hemtrevligt och personligt. Dessutom slipper du få fula fläckar på väggen som lätt uppstår när man inte har en sänggavel. Sänggavlar finns i flera olika varianter, det behöver inte bli så dyrt om man inte vill, för det finns sänggavlar i flera olika prisklasser och modeller. Du hittar allt från lyxigare till lite billigare alternativ, du väljer helt själv vilken stil du vill ha. För den som är händig eller som tycker om att pyssla går det utmärkt att bygga sin egna sänggavel och det är faktiskt lättare än man kan tro. Du kan läsa mer om hur man gör här. Den som inte vill bygga sin egen sänggavel, kan shoppa i heminredningsaffärer som exempelvis Mio , Ikea och EM Home.

Använd växter för att få bättre luft i sovrummet

Att ha växter i sovrummet är ett måste, det finns inga anledningar till att man inte ska ha det. För det första ger det en hemtrevlig känsla och ger lyster åt ditt sovrum. För det andra bildar vissa växter syre och renar luften från diverse gifter. Detta leder till att du blir mer avkopplad och stressar ner, och dessutom gör det att du sover bättre. Men det gäller att välja rätt växter, till exempel Fredskalla är en växt som renar luften. Du kan läsa mer här om vilka växter du ska ha för att få bättre luft hemma. Och för det tredje, så är det väldigt trendigt att inreda med växter just nu, vilket vi verkligen kan förstå då det också är snyggt.