Kontor

Även om man inte alltid jobbar hemifrån är det inte helt ovanligt att man har ett kontor eller arbetsrum i hemmet. Ett kontor behöver inte nödvändigtvis vara till för att arbeta, man kan göra mycket annat där också. Det är vanligt att man har ett kontor för att förvara dator, skrivare och andra apparater, men det absolut bästa med att ha ett kontor hemma är att man slipper sitta i soffan eller vid köksbordet för att använda datorn. Vi tänkte ge några tips på hur du inreder det ultimata hemmakontoret och vad för komplement det finns i form av kontorshotell för dig som inte har hemmakontorsmöjligheten.

Läs Mer

Håll inte igen på dina kontorsmöbler

Att välja kontorsmöbler är inte alltid det lättaste, då det kan finnas många saker att tänka på. Du vill exempelvis se till att välja ergonomiska kontorsmöbler som du kan sitta bekvämt i under hela arbetsdagen, även om du jobbar hemifrån. Då kanske det kan vara värt att investera i en lite dyrare kontorsstol som är ergonomisk eller ett höj- och sänkbart skrivbord som du enkelt kan reglera höjden på och på så sätt växla mellan att sitta och stå under arbetsdagen. Dpj.se har ett stort utbud av kontorsmöbler, med allt du kan tänkas på att behöva. Med rätt kontorsmöbler kommer du också märka att du lättare kommer kunna koncentrera dig under längre perioder, för om du sitter obekvämt i dåliga kontorsmöbler kommer inte bara kroppen ta stryk, du kommer även ha svårt att koncentrera dig, vilket du kan läsa mer om i den här artikeln på Interstuhl.com. Nedan kan du ta del av fler tips på vilka kontorsmöbler du bör investera i och andra smarta tips till kontoret!

Kontorsstol

En bra egonomisk kontorsstol är A och O på ett kontor. Att sitta bra ergonomiskt är oerhört viktigt, inte minst när vi sitter så pass mycket som vi gör idag. Därför är det viktigt att satsa på en kontorsstol som är ergonomisk och bekväm. Ett justerbart skrivbord i all ära, men en stol med bra ergonomi kommer du aldrig bli besviken på. Här har vi tips på bra ergonomiska kontorsstolar och se vilken som faller dig i smaken.

Tavelvägg

Skapa liv åt kontoret med en tavelvägg. Rama in dina inspirationsbilder och ha dem på väggen. Tänk på att ha din tavelvägg klar för dig innan du börjar spika upp den. Det kan vara en god idé att lägga ut tavlorna på golvet framför dig, för då kan du flytta runt tavlorna tills du hittar kombinationer som du blir nöjd med. Sen är det fritt fram att börja spika upp tavlorna. Hos Desenio kan du köpa både snygga posters och få tips på hur du får till den perfekta tavelväggen.

Gröna växter

Ge liv åt ditt kontor med gröna växter. Det är lika fint att ha växter i vardagsrummet som på kontoret. Vi rekommenderar att du köper växter som inte behöver så mycket omvårdnad. Du kan exempelvis köpa en garderobsblomma som är både snygg och lättskött, då den klarar det mesta.

Kontorsplats på kontorshotell

För dig som inte har någon möjlighet till kontorsplats hemma kanske hellre föredrar kontorshotell som alternativ istället. Quick Office är ett relativt känt företag i Sverige där du kan hitta kontorshotell i Stockholm till en relativt billig kostnad. Så, för dig som har det trångt hemma och behöver flexibelt kontor. Satsa på att hyra kontorsrum eller kontorsplats på ett kontorshotell.

Ha rätt belysning

Det är viktigt att ha en bra belysning för att dina ögon inte ska skadas. Vi rekommenderar att ha en arbetslampa på skrivbordet, och att ha en lampa bakom datorskärmen. Datorn ger ifrån sig ett blått ljus som kan skada dina ögon, men om man har en lampa bakom neutraliseras det blåa ljuset och ögonen tar inte lika mycket stryk. Det finns massvis med snygg belysning, som exempelvis den här skrivbordslampan som finns att köpa hos Rum 21.

Sätt en personlig prägel på kontoret

Skapa en personlig arbetsplats som du trivs på genom att inreda med detaljer som du tycker om. Det behöver inte vara så mycket, men det kan vara något litet. Kanske en ram du tycker är särskilt snygg, eller kanske en ljuslykta. Det spelar egentligen inte så stor roll vad det är för något, bara det är något du tycker är snyggt, som gör att du känner dig mer hemma på kontoret. Om du trivs i rummet kommer du kunna koncentrera dig bättre och du kommer även arbeta mer effektivt.